Конституціоналізація процесів європейської інтеграції України: етимологія змісту - Чернопищук, Я.В. (Держава і право, 2010)
Динамічне взаємозближення правових систем країн-членів Європейського Союзу актуалізують необхідність конституційноправової регламентації конвергенції норм права та дослідження сутності процесів конституціоналізації у європейському правовому просторі. Виходячи з доктрини та правозастосовчої практики ЄС у статті резюмуються висновки щодо поняття та змісту конституціоналізації процесів євроінтеграції.