Юридична природа правотворчої діяльності суб’єктів місцевого самоврядування в Україні - Делія, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Досліджено теоретичні й практичні питання юридичної природи правотворчої діяльності суб’єктів місцевого самоврядування в Україні. Розкрито вплив природного права на правотворчу діяльність суб’єктів місцевого самоврядування, а також залежність такої діяльності від норм Конституції та законів України в сучасних умовах формування держави та правотворення. Сформульовано рекомендації щодо вдосконалення законодавства у зазначеній сфері.