Роль родини у відтворенні людського капіталу - Лєх, Т. (Схід, 2011)
У статті розглянуто процес відтворення людського капіталу в родині. Показано, що основним етапом цього процесу є етап формування людського потенціалу. Зроблено порівняльний аналіз соціально-економічних умов відтворення людського капіталу в Україні та ЄС. Відзначено відмінність структури видатків, що формують інвестиції в людський капітал, у країнах ЄС та в Україні, та її вплив на стабільність розширеного відтворення людського капіталу.