Доброчинна діяльність іноземців на півдні України (ХІХ - початок ХХ ст.): джерелознавчий аспект - Гветадзе, І. (Схід, 2011)
У статті аналізується джерельна база проблеми становлення та діяльності благодійних товариств, які протягом XIX - на початку ХХ ст. були засновані на півдні України представниками іноземних держав для надання допомоги співвітчизникам, що постійно або тимчасово мешкали на території нашої країни.