Міфи та реалії українсько-болгарських освітянських зв'язків (60-80-ті роки ХХ ст.) - Докашенко, Г. (Схід, 2011)
У статті визначаються основні характеристики українсько-болгарських взаємовідносин у галузі освіти - провідна роль правлячих комуністичних партій, постійний і всеохопний контроль та ін. Разом із тим, автор стверджує об'єктивну закономірність посилення інтеграційних процесів у розвитку освітнього простору.