Передумови приєднання Росії до Болонського процесу - Іванов, О.; Хан, Є. (Схід, 2011)
Спираючись на офіційні документи Міністерства освіти та науки Російської Федерації, Союзу ректорів Росії, виступи та інтерв'ю президента Росії, міністрів освіти, а також провідних діячів російської вищої школи, автори аналізують стан і проблеми вищої освіти Росії наприкінці 1990-х - на початку 2000-х років і визначають соціально-економічні передумови та суспільно-політичні причини приєднання Росії до Болонського процесу.