Прагматизм і проблеми державного регулювання сфери азартних ігор як джерела доходів національного бюджету - Ніколаєва, О. (Схід, 2011)
У статті розглянуто питання доцільності відновлення діяльності грального бізнесу з метою поповнення державного та місцевого бюджетів. Приділено увагу оцінці змін законодавства з регулювання підприємницької діяльності у сфері розваг. Наведено динаміку виданих та переоформлених ліцензій на організацію й проведення азартних ігор і патентів на здійснення операцій з надання послуг у цій сфері. Крім того, представлені показники надходжень за окремими статтями податків до Державного бюджету України. Зроблено висновки про необхідність якнайшвидшого державного врегулювання ринку азартних ігор та порядку зарахування коштів, одержаних від надання ліцензій або продажу торгового патенту.