Феномен тіла в концепціях постмодернізму: історичний вимір проблеми - Потапенко, Я. (Схід, 2011)
Тема статті міждисциплінарна і торкається вивчення історико-культурологічних підходів до аналізу людської тілесності як соціокультурного феномена. Здійснено історичний огляд аналітики тілесності в постмодерному дискурсі. Особлива увага приділена конструктивістським, деконструктивістським та семіотично-текстуальним підходам.