Еволюція проблеми Ґібралтару в другій половині ХХ ст. - на початку ХХІ ст. - Лесіва, Н. (Схід, 2011)
Стаття присвячена аналізу еволюції проблеми Ґібралтару в контексті іспано-британських відносин другої половини ХХ ст. - початку ХХІ ст. Зокрема, розглянуто розвиток Ґібралтару в історичній ретроспективі, проаналізовано політику Іспанії та британські стратегії вирішення комплексу суперечок навколо Ґібралтару. Визначено ставлення мешканців Ґібралтару до можливої зміни підданства.