Оптимізація релігійної політики держави щодо ісламу та мусульман: загальні принципи - Кирюшко, М.І. (Держава і право, 2010)
Аналізуються нові явища у житті мусульман України. Доведено необхідність розробки нової моделі релігійної політики Української держави стосовно ісламу і мусульман. Обґрунтовуються основні принципи і положення цього важливого напряму діяльності держави. Ключові слова: релігія, іслам, мусульмани, релігійна свобода, релігійна політика.