Ім'я "ΤΑỦΤὉΝ" у теологічній ономасіології Діонісія Ареопагіта - Попов, В. (Схід, 2012)
У статті розглядається проблема тлумачення змісту поняття "тотожність (ταủτоν)" у "Corpus Areopagiticum", яке представлено в ньому як одне з Божественних імен. Проведено історико-філософський аналіз уривку з твору "Про Божественні імена" з наведенням першоджерела та існуючих перекладів. На цій підставі здійснено перший переклад цього уривку українською мовою. Автором зроблено висновок про апофатичний характер діонісієвої ономасіології, що стала однією із засад візантійської філософії.