Соціально-економічний розвиток міст України: проблеми та шляхи їх вирішення (на прикладі м. Донецька) - Лук'янченко, О. (Схід, 2012)
У статті на прикладі м. Донецька показано стан й окреслені шляхи соціально-економічного розвитку міст України. Автор обстоює думку про необхідність проведення наукової та загальнодержавної діяльності, що спрямована на розвиток інтеграції в політику місцевого розвитку основних принципів Лейпцизької Хартії стійкого європейського міста. У рамках цієї політики пропонується розвивати локальне й регіональне узгодження, мета якого полягає в досягненні рівноправного партнерства між містом і селом, між малими, середніми й великими містами в межах міських і метропольних регіонів.