Порівняння ефективності діяльності підприємств гірничо-металургійних корпоративних структур України - Колосок, В.; Верескун, М.; Дроботіна, К.; Угровата, Ю. (Схід, 2012)
У статті обґрунтовано підхід корпоративної структуризації до аналізу діяльності українських гірничо-металургійних холдингів. Зокрема проаналізовано організацію їх активів за традиційним та пропонованим підходами. Сформульовано гіпотезу про зв'язок між ключовими показниками ефективності всіх підприємств гірничо-металургійного комплексу України та холдингу "Метінвест" та верифіковано її з використанням коефіцієнтів кореляції. Зроблено висновок про зіставність результатів аналізу за галузевим та корпоративно-структурованим підходом.