Соціальний аспект проблеми нелегального постачання в Росії та Південно-Східній Україні в 1917 р. - Бабічева, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті автор досліджує соціальний аспект проблеми нелегального постачання в 1917 р., розглядає витоки цього соціального явища, особливості його проявів в Росії та Південно-Східній Україні, надає свою оцінку діяльності нелегальних постачальників. Автор приділила увагу питанням слабкості тогочасної державної влади у вирішенні проблем продовольства. Також автор розглянула менталітет населення, його ставлення до офіційної влади в умовах дефіциту продовольчих запасів тощо.