Правове життя та правова активність: співвідношення понять - Куціпак, О.В. (Держава і право, 2010)
В статті розкрито теоретичний аспект пізнання двох юридичних категорій: «правове життя» і «правова активність», а також проаналізовано поняття «активність», «соціальна активність», «правова активність», їх взаємозвязок та взаємозалежність. Ключові слова: правове життя, активність, соціальна активність, правова активність, позитивна правова активність, негативна правова активність.