Заборона дискримінаційного оподаткування торгівлі в договорі про функціонування Європейського Союзу: поняття, цілі та зміст в світлі практики Суду ЄС - Водянніков, О.Ю. (Держава і право, 2010)
Досліджуються поняття, цілі та зміст положень статті 110 Договору про функціонування Європейського Союзу. Приділяється увага значенню практики Суду в системі джерел права ЄС; розкриті поняття прямої та непрямої дискримінації при оподаткуванні імпортованих товарів, принципу нейтральності податкової системи по відношенню до експорту та імпорту, а також окреслено співвідношення принципів заборон дискримінаційного та протекціоністського оподаткування (перша та друга частини статті 110) Ключові слова: право ЄС; практика Суду ЄС; податкова недискримінація в міжнародній торгівлі; пряме та непряме оподаткування; заборона протекціоністського оподаткування; подібність товарів; форми непрямої дискримінації.