Юридичні гарантії реалізації екологічних прав людини - Мішина, О.Б. (Держава і право, 2010)
Розглядається місце юридичних гарантій в системі гарантій захисту прав людини, як державно-правових так і міжнародно-правових, що складають механізм забезпечення екологічних прав людини. Акцентується увага на проблемах застосування судового захисту, прокурорського нагляду та деяких інших юридичних гарантій реалізації екологічних прав людини.