Самооцінка діяльності держави прапора як засіб забезпечення виконання Україною міжнародних зобов’язань у сфері торговельного мореплавства - Щипцов, О.О. (Держава і право, 2011)
Аналізуються рекомендації Міжнародної морської організації (далі – ІМО) щодо добровільної самооцінки діяльності держави прапора. Описано процедуру проведення самооцінки, розглянуто перспективи її використання з метою забезпечення виконання Україною міжнародних зобов’язань у сфері торговельного мореплавства.