Розвиток ідей про соціальну державу у світовій політико-правовій думці - Хома, Н.М. (Держава і право, 2011)
Розглядається ґенеза політико-правових ідей, які підготували теоретичний ґрунт для виникнення концепції соціальної держави. Аналізуються вчення починаючи від греко-римських і до ідей середини XX ст. Наголошується на значимості наукового спадку для формування цілісної теорії соціальної держави та її сучасної модернізації.