Проблема українських іммігрантів та біженців до країн Західної Європи часів Першої світової війни - Федів, Ю.О. (Держава і право, 2011)
Розглядається процес імміграції українців до країн Західної Європи внаслідок військових дій на території Української держави. Проводиться аналіз основних міграційних шляхів та статус українців за кордоном у часи Першої світової війни.