Міжнародні правові стандарти: до визначення поняття та видової характеристики - Ляхівненко, С.М. (Держава і право, 2011)
Визначено поняття, сутність та видову характеристику міжнародних стандартів. Проаналізовані витоки міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини, місцевого самоврядування та якості продукції. Запропоновано авторський підхід до визначення поняття міжнародного стандарту як явища, що має договірний характер та склалося в процесі багаторічної практики міждержавного співробітництва. Запропонована класифікація стандартів за їх видовою характеристикою.