Міжнародний досвід застосування процесуальних норм в адміністративному праві крізь призму адміністративної юстиції - Куценко, С.І. (Держава і право, 2011)
Розглядаються сучасні підходи щодо визначення поняття адміністративної юстиції, які вказують на: особливий процесуальний порядок вирішення адміністративно- правових спорів судами та іншими уповноваженими на те державними органами, самостійність галузі правосуддя, ціллю якої є вирішення судами спорів між громадянами та органами управління або між самими органами управління. Проведено аналіз деяких правових актів міжнародного рівня, які були ратифіковані в Україні, і які мають суттєвий вплив на ефективне застосування процесуальних норм у сфері адміністративної юстиції.