Синергетичні аспекти ціннісного виміру політичної діяльності - Семенченко, Ф.Г. (Держава і право, 2011)
Показана необхідність дослідження політичної діяльності для запобігання процесів непередбачуваності, випадковості та можливостей альтернативності і прогнозування. Досліджується проблема застосування синергетичного аналізу політичної діяльності як складної соціальної системи.