Окремі проблеми здійснення державного контролю за використанням і охороною надр та шляхи їх розв’язання - Грицан, О.А. (Держава і право, 2011)
Досліджено історію становлення сучасної системи органів державного контролю за використанням та охороною надр, аналізуються проблеми організаційного забезпечення надрового контролю, сформульовано пропозиції щодо шляхів їх розв’язання.