Захист державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави як стратегічна мета політики національної безпеки - Антонов, В.О. (Держава і право, 2011)
Аналізуються основні аспекти стратегічної мети політики національної безпеки Української держави. Зазначається, що подальший розвиток і захист найвагоміших здобутків України потребує чіткої визначеності держави у стратегічних пріоритетах, які мають відповідати викликам і загрозам ХХІ століття, її взаємодії з сучасними системами міжнародної і регіональної безпеки.