Деякі питання щодо характеристики інформаційної сфери України - Чернадчук, Т.О. (Держава і право, 2011)
Досліджуються питання визначення інформаційної сфери у вузькому (процесуальному) розумінні як інформаційну діяльність та у широкому (матеріальному) розумінні як сукупність елементів системи. Враховуючи системний підхід щодо розуміння інформаційної сфери, виділяються ознаки останньої, органічний зв’язок її складових; пропонується визначення інформаційної сфери.