Трудовий колектив як суб’єкт соціально-партнерських відносин у сучасному трудовому праві - Шамшина, І.І. (Держава і право, 2011)
Досліджено правовий статус трудового колективу, обґрунтувана доцільність визнання його суб’єктом сучасного трудового права, віділені ознаки правосуб’ єктності трудового колективу. Визначені місце та роль трудового колективу в соціально-партнерських правовідносинах. Розроблені пропозиції щодо відбиття дефініції трудового колективу та його правового статусу у вітчизняному законодавстві.