Політичний міф та ідеологія - Буян, В.В. (Держава і право, 2011)
Доводиться, що міф не тотожний ідеології, але й ідеологія не існує без міфу, тому що вона завжди включає ціннісну систему або комплекс архетипів, відображених у міфі.