Співвідношення понять «цінність права» і «правова культура» - Карась, А.Г. (Держава і право, 2011)
Через співвідношення понять «цінність права» і «правова культура» розглядаються соціальне життя громадян і їх ціннісний світ – як чинник, здатний утворювати державу і правопорядок, приводити в дію законодавство, принципи і правила демократичного співіснування.