Окремі підходи до характеристики співвідношення держави і особистості в науковому доробку Б.О. Кістяківського - Єрмоленко, І.Я. (Держава і право, 2011)
Розкривається питання гармонізації відносин держави й особистості, якому видатний вчений Б.О. Кістяківський приділяв велику увагу у своїх наукових працях. У даному відношенні аналізується концепція Б.О. Кістяківського, де взаємозв’язок держави і особистості носить невипадковий характер, являючи собою важливий показник стану держави в цілому, цілей і перспектив її розвитку. Таким чином, подана Б.О. Кістяківським конструкція, постає ключовим моментом теорії і практики правової держави, в якій закладені ті принципи взаємодії держави і особистості, котрі забезпечують нормальну життєдіяльність і державної інституції і самої особистості.