Спеціалізовані омбудсмани у гендерному мейнстрімінгу: досвід Скандинавських країн - Голяк, Л.В. (Держава і право, 2011)
Розглядаються питання розбудови національних механізмів забезпечення і захисту прав жінок та гендерної рівності на прикладі Скандинавських країн, досліджується роль спеціалізованих омбудсманів даних країн у проведенні комплексної політики гендерного мейнстрімінгу та у дотриманні антидискримінаційного законодавства у різних сферах суспільного життя.