Основні етапи та особливості правового регулювання фінансування будівництва залізниць на території України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Корнієнко, П.С. (Держава і право, 2011)
Досліджуються питання розвитку та вдосконалення залізничного транспорту України, який постає у державі як одна з ланок поліпшення соціально-економічного життя суспільства. Розкриваються проблеми нормативно-правового регулювання виникнення залізничного транспорту в Україні.