Історична ретроспектива, спроби та зрушення у сфері створення міжнародної системи захисту іноземних інвестицій - Шемшученко, С.О. (Держава і право, 2011)
Досліджується розвиток міжнародного права та наукової думки в сфері захисту іноземних інвестицій. Розглядається історія становлення стандартів захисту іноземних інвестицій.