Правова база українсько-польських транскордонних відносин та її розвиток в історичному контексті державотворення - Коцан, Р.І. (Держава і право, 2011)
Досліджено еволюцію міждержавної співпраці України та Польщі та її правового унормування. Здійснено аналіз нормативно-правової бази українсько-польського прикордонного і транскордонного співробітництва на різних історичних етапах. Визначено етапи українсько-польських відносин загалом і транскордонних зокрема, періоди їх державно-правового розвитку.