Соціальні процеси в країнах п’ятої хвилі євроінтеграції в контексті розбудови соціальної держави та відповідності соціальним стандартам ЄС (на прикладі Естонії, Литви, Латвії) - Хома, Н.М. (Держава і право, 2011)
Розглядаються особливості функціонування соціальної держави у Естонії, Латвії та Литві, які набули членства в ЄС 1 травня 2004 р. Акцентується увага на труднощах у реалізації у названих державах європейських стандартів соціальної політики.