Потреби як визначальні чинники політичної активності - Вільчинська, І.Ю. (Держава і право, 2011)
Автор аналізує роль потреб у формуванні політичної мотивації. Суттєву увагу приділено теоріям і концепціям, які ґрунтуються на визнанні потреб визначальними детермінантами будь-якої активності людини, зокрема політичної.