Проблеми формування соціальної держави в Україні - Пильгун, Н.В. (Держава і право, 2011)
Розглядаються проблемні питання щодо формування та розбудови соціальної держави в Україні. Соціальна держава має прагнути до забезпечення кожному громадянину гідних умов існування, соціальної захищеності, участі в державному управлінні на надання можливостей для самореалізації. Головною проблемою в Україні є забезпечення в суспільстві соціальної справедливості, як міри досягнення в суспільстві соціальної рівності та свободи.