Основні риси ідеологічної сфери політичного життя сучасності - Постол, О.Є. (Держава і право, 2011)
Розглянуто еволюцію поняття «ідеологія» та наукові підходи до осмислення місця політичної ідеології в суспільному житті. Розкриті наукові позиції щодо ролі ідеологій у політичній сфері. З’ясовані аргументи прихильників і опонентів концепції деідеологізації. Проаналізовано сучасний етап розвитку ідеологій, зокрема, особливості їх віднесення до правого та лівого політичного спектрів.