Держава та політична система суспільства: деякі аспекти співвідношення - Панчишин, А.В. (Держава і право, 2011)
Здійснено аналіз структури та змісту поняття «держава», охарактеризовані особливості співвідношення та взаємодії його з категорією «політична система суспільства». Акцентовано увагу на аналізі співвідношення даних категорій з погляду теорії держави і права. Обґрунтовано авторське бачення місця держави в політичній системі сучасного суспільства.