Банда і злочинна організація: проблема співвідношення понять - Щедров, І.В. (Держава і право, 2011)
Розкривається проблема співвідношення понять «банда» та «злочинна організація». На основі критичного аналізу існуючих наукових підходів до визначення сутнісних ознак понять «банда» та «злочинна організація» та судової практики розгляду кримінальних справ про злочини, вчинені такими злочинними об’єднаннями, автором пропонуються конкретні підходи до їх співвідношення.