Чинники криміналізації сімейно-побутових відносин - Ларченко, М.О. (Держава і право, 2011)
Робиться висновок про те, що соціальні та психологічні фактори значним чином впливають на створення криміногенної ситуації в сім’ї. Серед них слід виділити такі, як: суттєва різниця соціальних ролей чоловіка і жінки, недоліки соціально-психологічної комунікації подружжя, відсутність статевого виховання, поширеність проституції та порнографії.