Кваліфікаційний критерій визначення речових прав - Харченко, Г.Г. (Держава і право, 2011)
Аналізуються підходи до класифікації цивільних прав на речові та зобов’язальні. Запроваджено кваліфікаційний критерій визначення речової природи цивільних прав.