До питання про сутність і значення принципів змагальності та рівноправності сторін - Нечипорук, С.В. (Держава і право, 2010)
Досліджуються принципи змагальності та рівності сторін у судовому процесі. Розкриваються їх ознаки, юридична природа, конституційно правові витоки. Аналізується порядок реалізації цих принципів у сучасному судочинстві та теоретичні підходи до їх поняття. Ключові слова: рівноправність, судовий процес, судочинство, конституційно правові витоки.