Природне право та історія (За вченням Лео Штрауса) - Дудченко, В.В. (Держава і право, 2010)
Показано, що сучасну кризу правознавства, виражену в сцієнтизмі і позитивізмі, можливо подолати через відродження класичних трансісторичних уявлень про природне право. Простежено політизацію історичної філософії Нового часу і набуття нею інструментальною характеру. Обґрунтовано, що релятивний та інструментальний характер позитивізму обмежує природне право. Ключові слова: сцієнтизм, позитивізм, релятивізм, трансісторичний і трансполітичний характер природного права