Місцеве самоврядування у централізованій унітарній державі (на прикладі Франції) - Пахолок, В.М. (Держава і право, 2010)
Розглянуто особливості функціонування системи місцевого самоврядування в умовах централізованої унітарної держави; проаналізовано механізм представництва держави на всіх рівнях управління; визначено вплив децентралізаційної реформи на розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування і держави. Ключові слова: місцеве самоврядування, централізована унітарна держава, децентралізація.