Культурне розмаїття як механізм нейтралізації конфліктогенного потенціалу етнічності - Вітман, К.М. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена дослідженню появи культурної різноманітності як універсальної цінності, яка може нейтралізувати конфліктогенний потенціал ентічності у рамках держави. Акцентується увага на необхідності практичного застосування культурного різноманіття в етнонаціональній політиці держави після ратифікації Конвенції