Доктрина призначення кримінальних покарань у США: імплементація провідного досвіду у вітчизняне законодавство - Полянський, Є.Ю. (Держава і право, 2010)
В статті висвітлюється питання використання деяких кримінально правових інститутів США у процесі подальшого вдосконалення вітчизняного законодавства про кримінальну відповідальність. Висвітлюються наявні недоліки діючого кримінального законодавства України та пропонуються шляхи їхнього подолання. Ключові слова: кримінально правова доктрина, система призначення кримінальних покарань, іноземний досвід правозастосування.