Окремі питання правового регулювання відшкодування моральної шкоди, заподіяної порушенням екологічних прав - Басай, В.Д.; Джуган, В.О. (Держава і право, 2010)
Проводиться аналіз нормативно правових актів, які регулюють питання відшкодування моральної шкоди, заподіяної екологічними правопорушеннями. Внаслідок з'ясування поняття моральної екологічної шкоди та проблем її відшкодування пропонуються