Управлінська функція політики як чинник конструктивних змін у державі й суспільстві - Мармазова, Т.І. (Держава і право, 2010)
Розглядаються особливості розуміння політики як «policy» і «politics», відповідно до цього розмежування досліджується управлінська функція політики. Аналіз управлінської функції політики пропонується здійснювати у контексті вивчення реалізації державної політики, у тому числі у перехідних суспільствах. Визначаються базові вектори здійснення управлінської функції політики у сучасному світі. Ключові слова: політика, державна політика, управлінська функція політики, політична система.