Особливості кримінально-процесуального провадження в справах про злочини неповнолітніх - Рогатинська, Н.З. (Держава і право, 2010)
Досліджено ряд проблем, які виникають під час провадження в кримінальних справах про злочини неповнолітніх. Розкрито суть, зміст і значення кримінально процесуального статусу неповнолітніх. Обгрунтовано необхідність особливого підходу до захисту неповнолітніх, які скоїли злочин і потрапили в сферу дії кримінального процесу. Узагальнено питання механізму реалізації неповнолітніми і їх законними представниками особистих прав.